Om huset

Sommerbolig

Den velbevarede villa fra 1900 blev bygget til sommerbolig af købmand Kloppenburg fra Hamburg.

Rekreationshjem

38 år senere erhvervede ”Foreningen for sønderjyske krigsbeskadigede og faldnes efterladte” ejendommen til rekreationshjem. I 2008 er det 70 år siden, at Kong Christian den X og dronning Alexandrine deltog i indvielsen af det, der de kommende godt 40 år skulle blive det ideelle sted for krigsinvalider at finde fred og ro.

I.P. Nielsen Hjemmet

I 1981 var det Dronning Ingrid, som indviede ejendommen til lejrskole for sønderjyske børn. Efter Dronningens ønske, skulle stedet bære navnet ”I.P. Nielsen Hjemmet for sønderjyske børn” som et minde om institutionens grundlægger, der også var en god ven af kongehuset. De efterfølgende 25 år var ”I.P. Nielsen Hjemmet”, som mange vil kende det, et feriested for tusinde af børn, unge og foreningsmedlemmer.

 

I.P. Nielsen Fonden

Ved salget af huset i 2006 blev pengene brugt som kapitalgrundlag til stiftelsen af ”I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid”, der støtter projekter, hvor der lægges vægt på oplevelser og læring, der understøtter børn og unges sønderjyske identitet i en globaliseret verden, og som udvikler deres sociale færdigheder. Den 4. august 2010 uddelte Prinsesse Benedikte, som protektor for fonden, legater til børn og unge i Sønderjylland. Normalt bliver legaterne overrakt på Gråsten Slot, men i 2010 skete det på I.P. Nielsen Hjemmet i Sønderhav, hvor Restaurant Bind i dag har hjemme.

Åbningstider

Tirsdag - lørdag køkkenet har åbent fra kl. 18:00


Frokost og andre dage efter aftale

Ferielukket

22. december 2016 - 27. januar 2017
Telefontid i ferien alle hverdage fra kl. 10.00-12.00 74678822

Åben på lukkedage for virksomheder efter aftale

Telefontid tirsdag til lørdag fra kl. 10.00 74678822
eller bestil bord over middagbooking hende: Bestil bord

     

Modtag nyhedsbrev
Click on the link and fill in the name